#BikesOut. La început de iunie, pedalăm iarăși în Bănie!

#BikesOut. La început de iunie, pedalăm iarăși în Bănie!


Pandemia l-a oprit temporar, dar nu definitiv. După ce, pe timpul restricțiilor, a luat o scurtă pauză, concursul de MTB „Pedală în Bănie” revine cu o nouă ediție. Participanților le sunt pregătite două trasee, variate și provocatoare, cu peisaje care îți taie răsuflarea, ce îi vor purta pe concurenți până pe potecile din pădurea Bucovățului. Startul se va da sâmbătă, 4 iunie, iar înscrierile se pot face accesând link-ul de mai jos.
Pedala In Banie concurs MTB 4.iun.2022 - link înscriere

Secțiune e-bike, pentru biciclete electrice

Startul este programat la ora 10.00, de pe esplanada Sălii Polivalente din municipiul Craiova, iar finish-ul va fi în localitatea Bucovăț. Concurenții au la dispoziție cele două trasee tradiționale – tura scurtă de 25 km și tura lungă, de 55 de km. Totodată, conceptul devine și mai inedit pentru că, în premieră, organizatorii oferă posibilitatea posesorilor de biciclete electrice să concureze la secțiunea e-bike, ce se va desfășura pe traseul lung.

Înscrierile on-line sunt deschise până marți, 31 mai, ora 12.00 sau până la momentul epuizării locurilor disponibile.

Menită să dezvolte spiritul competitiv, dar și prietenia și distracția în aer liber, prin mișcare și sport, „Pedală în Bănie” are loc la Craiova din anul 2018 și este deja o tradiție. Prin acest eveniment, organizatorii doresc să promoveze orașul Craiova și frumusețea zonelor care îl înconjoară.

Pentru mai multe detalii, cei interesați pot suna la 0765441446 sau pot scrie un e-mail la adresa rideracingteamcraiova@gmail.com.

Pe lângă concursul „Pedală în Bănie”, și autoritățile județene au în plan realizarea unor trasee de velo-turism, împreună cu patru localități din apropierea Craiovei. Este vorba despre Bucovăț, Breasta, Podari și Vârvor, ale căror autorități locale urmează să identifice rutele și să stabilească regimul juridic al terenurilor care vor fi traversate de piste de biciclete.

Scopul este acela de a crea o rețea de piste care să lege obiective de interes regional, cum sunt pădurea din satul Palilula, parcul din satul Breasta sau lacul Ciutura, din zona localității Vârvor. În acest fel, va fi oferită o alternativă din ce în ce mai atractivă pentru petrecerea timpului liber.

Alte sugestii

Craiova: Zilele „Marin Sorescu”, la 88 de ani de la nașterea dramaturgului
Universalul Brâncuși, celebrat din nou, de ziua lui, la Craiova
#MonthOfLove. Ce facem de Ziua Îndrăgostiților și de Dragobete
#WeLoveCulture. Februarie artistic, la Craiova
#24Ianuarie local. Cum sărbătorim Mica Unire