Craiova, orașul sportului. Vezi de ce fel de competiții te poți bucura în Bănie


Cei care nu ați ajuns încă la Craiova trebuie să știți că acest oraș respiră sport de zeci de ani și continuă să facă asta în mod admirabil chiar și acum. Orașul nostru beneficiază de unul dintre cele mai moderne complexe sportive din țară, care ar putea concura cu locuri asemănătoare și de peste hotare.

Acum, că iubitorii sportului își pot vedea live competițiile preferate, ar fi păcat ca dacă ajungeți în Craiova să nu faceți o vizită pe Stadionul "Ion Oblemenco", la Sala Polivalentă ori pe Stadionul de Atletism „Nicolae Mărășescu”, inaugurat recent. 

Ce e de văzut? Ei bine, stadionul de atletism e făcut să găzduiască importante competiții, de cel mai înalt nivel, aici desfășurându-se, la începutul verii, Campionatul Balcanic de ștafete, precum și Concursul Național de Primăvară pentru seniori și tineret

La Sala Polivalentă, vă puteți bucura de competiții de baschet, volei ori handbal, alături de echipele care vor fi mai mult decât fericite, cu siguranță, să aibă suporteri alături după atâta vreme de jucat cu tribunele goale. 

În ceea ce privește stadionul de fotbal, acesta are o capacitate de 30.000 de locuri, iar în zilele de meci, întreg orașul respiră alb-albastru sub murmurul suporterilor veniți să se bucure de fotbal.

În aceeași zonă cu cele trei puncte de interes, se află și Stadionul Tineretului, pe care Consiliul Județean Dolj vrea să-l refacă și să-l transforme într-un complex sportiv multifuncțional, proiect care a fost deja inclus pe lista sinteză a obiectivelor care vor fi finanțate din bugetul Companiei Naționale de Investiții. 

Îndepărtându-ne puțin de zona aceasta a orașului, nu putem să nu amintim despre Centrul Turistic pentru Agrement și Sport. Fotbal, tenis, baschet sau bowling sunt activitățile pe care vizitatorii le pot practica aici în condiții optime. Complexul este alcătuit din patru terenuri dotate cu tribune și instalații profesioniste de iluminare nocturnă: teren de fotbal cu gazon natural, teren multifuncțional cu suprafață sintetică, pentru fotbal/handbal/volei și două terenuri de tenis de câmp, cu panouri pentru baschet.

Centrul mai cuprinde și două piste pentru bowling, o pistă de alergare cu groapă de nisip și un perete pentru alpinism, sală de forță, fitness, sală de masaj și saună, vestiare și dușuri.

Alte sugestii

Vacanță cu activități pentru cei mici
De la bucate, la dansuri și costume. Săptămâna tradițiilor, în Dolj
#Donează. CJ Dolj susține donarea de sânge, de Ziua Mondială a Donatorului
Lucruri #cool de văzut la început de vară. Focus pe #ZiuaCopilului
#BikesOut. La început de iunie, pedalăm iarăși în Bănie!