#CraiovaSpectaculoasă. Ce piese și ce concerte vedem și ascultăm sezonul acesta

#CraiovaSpectaculoasă. Ce piese și ce concerte vedem și ascultăm sezonul acesta


Instituțiile de cultură și-au redeschis porțile după vacanța de vară, cu stagiunile lor mult așteptate de public. Teatrul Național „Marin Sorescu”, Teatrul „Colibri”, Filarmonica „Oltenia" ori  Ansamblul Folcloric „Maria Tănase” vă așteaptă cu artă de calitate, cu premiere și cu multe surprize pentru toate vârstele.

Filarmonica Oltenia ne invită la HOPE Season

Stagiunea 2022/2023 a Filarmonicii Oltenia, care se desfășoară sub numele HOPE Season, este una sub semnul speranței, muzica marilor compozitori fiind mereu un catalizator al vieții animate de un sens și de idealuri nobile. După cum au transmis organizatorii. 

În programul acestei stagiuni, melomanii vor putea găsi creații celebre, precum „Carmen” de Bizet, „Simfonia a IX-a” de Beethoven sau Concertul nr. 2 de Paganini. Invitați vor fi muzicieni remarcabili, ale căror nume se regăsesc în programele celor mai importante scene naționale sau internaționale. 

Abonamentele și biletele s-au pus în vânzare și se pot procura atât online, cât și de la agenția Filarmonicii Oltenia. 
Bilete online - myticket.ro Bilete online - www.entertix.ro

Teatrul „Colibri”, chemare în lumea poveștilor

După o vară genială în care ne-a fermecat cu Puppets Occupy Street și cu ateliere de tot felul, echipa de la Teatrul pentru Copii și Tineret „Colibri” ne invită să continuăm și toamna în același ritm. Poveștile copilăriei, puse în scenă perfect de actorii de la „Colibri”, vor continua să ne impresioneze weekend după weekend, iar programul acestora îl puteți afla de pe pagina de facebook a instituției. 

Biletele pot fi cumpărate de la agenţia Teatrului „Colibri”, de luni până sâmbătă, între orele 10:00-13:00 și 16:00-19:00, iar duminică, între 10:00 și 13:00. 
Teatrul Colibri - facebook

Teatrul Național „Marin Sorescu”, o stagiune dedicată publicului din întreaga Oltenie

După ce a început în forță stagiunea cu spectacolul „Oedip Rege” în regia celebrului Declan Donnellan, Teatrul Național „Marin Sorescu” își propune să își apropie din ce în ce mai mult publicul, și nu doar pe cel din Craiova, prin organizarea unei „Navete Regionale”. Oamenii din regiune, iubitori ai teatrului, vor putea să vină cu autobuzul la Naționalul craiovean, iar transportul dus-întors va fi inclus în prețul biletului. 

Nu în ultimul rând, premiera stagiunii va fi spectacolul „Avarul” de Moliere, în regia lui Felix Alexa, cu scenografia semnată de Andrada Chiriac. Piesa se va juca în zilele de 15, 16 și 22 octombrie, în Sala „Amza Pellea”, iar biletele pentru toate spectacolele pot fi cumpărate online sau de la agenția teatrală. 
Bilete online - ebilet.tncms.ro

Activitate intensă la Ansamblul Folcloric „Maria Tănase” din Craiova

Întorși de la București, unde au participat la înregistările primei ediții a emisiunii „O dată-n viață”, care se va transmite pe postul TVR1, dansatorii Ansamblului Folcloric „Maria Tănase” vor prezenta piesa de teatru folcloric „Prințesa bosumflată” la Târgul toamnei organizat de Grădinița "Petrache Poenaru" din Craiova. 
 
În programul stagiunii de toamnă-iarnă, iubitorii de folclor vor putea viziona la sala Teatrului National „Marin Sorescu” spectacolele ansamblului: „Povestea cântecului”, în 24 octombrie 2022; „In memoriam Petrică Mîțu Stoian”, în 29 noiembrie și „Am plecat să colindăm”, în data de 21 decembrie 2022.  
 
Biletele pentru spectacolul „Povestea Cântecului” s-au pus în vânzare la agenția Teatrului National „Marin Sorescu” din Craiova. 
 
Programul cu spectacolele Ansamblului Folcloric „Maria Tănase” din Craiova și din țară poate fi urmărit pe pagina de facebook a instituției 
Ansamblului Folcloric „Maria Tănase” - facebook

Și, cum spunea scriitorul Marin Preda, „cultura e o formă de viaţă prin care o colectivitate umană îşi exprimă forţa creatoare”, vă chemăm pe toți la teatre și la filarmonică, să vedeți cu ochii voștri forța creatoare a comunității noastre. 😊 

Alte sugestii

Luna Crăciunului în 5 evenimente magice, la Craiova
Teatrul ACT din București, o nouă microstagiune la Teatrul „Colibri” Craiova
Craiova a dat startul sărbătorilor de iarnă în România! Târgul de Crăciun, deschis pentru vizitatori
Haideți #ToțiLaNațional!
Elena Teodorini, marea doamnă a operei românești, onorată în fiecare an, la Craiova