#FinalDeVarăÎnCraiova. Câteva variante de petrecut timpul liber în ultimele zile ale verii


Vara trece la fel de repede cum a venit, însă asta nu ne împiedică să ne bucurăm de ea cât mai putem. Și așa văduvită de evenimente din cauza pandemiei, ea totuși mai ia și guri de aer curat, prin diverse proiecte ce au loc respectând, desigur, normele actuale.

Vă propunem, așadar, câteva lucruri pe care le puteți face în Craiova în zilele care urmează. 

Cineacordeon @ Puppets Occupy Street

Ediția de anul acesta a Puppets Occupy Street, Masquerade, diferă de cele de până acum, având în vedere restrângerile impuse. Pe lângă evenimentele ce au legătură cu arta teatrului și cu teatrul de păpuși în particular, organizatorii ne propun un concert inedit al acordeonistului de jazz Emy Drăgoi. Practic, concertul reprezintă o călătorie muzicală prin coloanele sonore celebre ale unor producții de film consacrate, iar acolo unde soundtrack-ul nu poate fi reprodus, el este... Creat. Nu vă spunem mai multe, doar că din acest proiect face parte și celebra actriță Medeea Marinescu, dar și că vă puteți bucura de această călătorie muzicală prin timp duminică, 30 august, la Teatrul de Vară din Parcul „Nicolae Romanescu”. Și, de ce nu, să consultați și restul programului, foarte stufos și cu evenimente pe toate gusturile, până pe 1 septembrie; sigur veți găsi numai evenimente interesante.
Cineacordeon Puppets Occupy Street

Street Delivery - Resoluții în toată Craiova

O ediție distinctă în acest an vine nu neapărat chemată, ci mai degrabă adaptată condițiilor actuale. Evenimentele strânse în anii trecuți pe o singură stradă vor fi regăsite în tot orașul, în cartiere, dar și în zona centrală, astfel că sperăm noi că se va crea un zumzet frumos prin toată Craiova. Nu vă spunem prea multe pentru că vrem să descoperiți singuri, dar măcar atât vă putem zice: vom avea ateliere de Yoga în parc, expoziții de fotografie, instalații urbane și inițiative civice, atelier de legătorie, târg de design vestimentar și accesorii dedicat designerilor locali (care susține creatorii locali și încurajează consumul local - la scară mică), tur cu bicicleta, schimb de plante ori proiecții de film și multe altele. Bineînțeles, și în acest an, un perete altfel trist și tern va prinde culoare, așa cum este tradiția, printr-o pictură murală, de data aceasta de mari dimensiuni. Fiți la curent cu calendarul evenimentelor din cadrul Street Delivery pe Facebook:
Street Delivery Craiova 2020 Evenimente Street Delivery Craiova 2020

InstaCraiova, The Festival

Cea de-a cincea ediție a proiectului fotografic se transformă, în acest an, într-un festival de tineret care va avea loc în Piața „William Shakespeare”. Pe 4 și 5 septembrie vor fi organizate workshop-uri de fotografie, de social media, ateliere de creație, spectacole de teatru, muzică, expoziții și instalații.

Pentru cei care nu știu ce e InstaCraiova: Așa cum explică organizatorii, scopul proiectului este acela de a promova viața de zi cu zi din Craiova, precum și obiectivele turistice din oraș și din jurul acestuia, prin fotografii, fie realizate de profesioniști, fie de amatori, fotografii urcate pe platforma Instagram. 
InstaCraiova, The Festival

Foto: facebook.com/Promart-Creative-198614826822804, facebook.com/foodhoodbucharest/, facebook.com/InstaCraiova, facebook.com/Street-Delivery-Craiova-219120668689019, facebook.com/PuppetsOccupyStreet

Alte sugestii

#CraiovaVibrează. IntenCity, primul festival de amploare organizat pe Stadionul „Oblemenco”, în august
Vacanță cu activități pentru cei mici
De la bucate, la dansuri și costume. Săptămâna tradițiilor, în Dolj
#Donează. CJ Dolj susține donarea de sânge, de Ziua Mondială a Donatorului
Lucruri #cool de văzut la început de vară. Focus pe #ZiuaCopilului