#LaMareÎnDolj. Soare, apă și plajă, acasă, în județ

#LaMareÎnDolj. Soare, apă și plajă, acasă, în județ


Distanța dintre județul nostru și locurile din România cu acces la Marea Neagră este destul de mare. Dar asta nu trebuie să ne împiedice să ne facem câteva zile perfecte, așa cum ni le dorim, chiar lângă noi. Există locuri, în Dolj, unde putem merge ca pe litoral, bucurându-ne de soare, de plajă și de apă.

Plajele însorite de pe malul Dunării sunt pregătite pentru voi, pentru a vă petrece aici clipe relaxante, într-un cadru specific localităților din sudul județului. Iată sugestiile noastre: 

Sunny Beach Bașcov – Calafat

Plaja Bașcov din municipiul Calafat este unul dintre locurile la care ne-am gândit, având în vedere că localitatea este un important port fluvial pe Dunăre, iar oamenii din zonă au profitat cu totul de acest atu. Sunny Beach Bașcov este amenajată precum o plajă la mare, iar aici puteți să vă bucurați la maxim de tot ceea ce înseamnă vară. Vă provocăm să vă extindeți șederea în Calafat cu o vizită la Palatul Marincu – Muzeul de Artă și Etnografie Calafat și, în general, cu o plimbare prin toată localitatea, care merită fiecare secundă!
Sunny Beach Başcov - facebook

Plaja Maglavit

Într-un cadru mai natural, aproape de verdeață, dar tot lângă frumoasa noastră Dunăre, este și Plaja Maglavit. O oază de liniște, mai retrasă și poate mai puțin cunoscută, locația poate să vă ofere exact escapada de care aveați nevoie pentru a vă liniști și a vă răcori. Dacă tot ajungeți în zonă, nu ezitați să vizitați și Mănăstirea Maglavit, a cărei construcție a început în anii ’30, dar care s-a putut bucura cu adevărat de statutul său abia după 1990.
Plaja Maglavit

Plaja Cetate

Plaja Cetate este cunoscută celor din zonă grație întinderii sale, cu nisipul fin așternut în razele soarelui, dar și cu protecția pădurii, situată chiar lângă ea. O zi de plajă la Cetate n-ar fi completă fără a arunca o privire și la Conacul „Barbu Drugă”, aflat tot în satul-port, o construcție impresionantă realizată în stilurile gotic și baroc. De asemenea, puteți să vă plimbați pe malul Dunării pentru a admira priveliștea sau, de ce nu, puteți face un picnic relaxant la umbra arborilor din zonă.

Alte sugestii

#MemoriaGustului. Dolju-n bucate de 10, lecție de tradiție și generozitate predată în farfurii
#StayFit. Mișcare pentru o viață sănătoasă, la îndemâna noastră!
#PlanuriDeMinivacanță. Ce facem în Dolj în perioada Paștelui
#DoljulTuristic. Casa Memorială „Alexandru Macedonski” din Goiești va fi reabilitată!
Târgul de Paște de la Craiova, deschis în câteva zile! Parcul „Romanescu”, plin de surprize