Primul velodrom indoor din România se construiește la Craiova! Vezi aici cum va arăta

Primul velodrom indoor din România se construiește la Craiova! Vezi aici cum va arăta


Consiliul Județean Dolj a dat startul unui proiect extrem de ambițios, care va reconfirma importanța prezenței orașului Craiova și a județului Dolj pe harta sportivă națională. Autoritatea județeană vrea să ridice un complex sportiv multifuncțional impresionant, pe locul istoricului Stadion „Tineretului”, care va deveni atât cea mai mare sală sportivă acoperită din țară, cât și primul velodrom indoor din România.

Proiectul este unic în Europa și se adresează în egală măsură și sporturilor individuale, dar și celor de echipă. Cei care se vor antrena aici vor dispune de condiții moderne de antrenament, pista de atletism urmând să fie singura din țară care corespunde cerințelor de nivel european.

„Proiectul tehnic al acestei baze multifuncționale se află într-un stadiu avansat al elaborării, urmând ca în prima parte a lunii iunie să-l recepționăm și să putem demara licitația de atribuire a contractului de lucrări. În urmă cu doi ani, am organizat o dezbatere publică, la care au luat parte ministrul Tineretului și Sportului, președintele Comitetului Olimpic Român și cel al Federației de Atletism, cinci campioni olimpici și alți patru mondiali, precum și președinți de cluburi sportive, iar părerea unanimă a fost că este necesară construirea unei săli multifuncționale, care să permită practicarea atât a sporturilor individuale, cât și a celor de echipă. Ca atare, am contractat o echipă de consultanți în domeniu, care a reușit să obțină toate avizele de la federațiile de profil. De asemenea, avem girul Federației Internaționale de Atletism și al Federației Internaționale de Ciclism, pentru că, prin ceea ce vom construi, ne dorim să respectăm toate standardele în domeniu, în vederea găzduirii unor competiții de nivel european și chiar mondial”, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile.

Construcția este, în sine, o clădire cu un design modern, cu parter, subsol și trei etaje, pe o suprafață totală desfășurată de circa 35.000 de metri pătrați. Complexul va include:
 • Un velodrom de categoria I, proiectat pentru o viteză de 80-85 km/h;
 • O pistă de alergare ovală, cu o lungime de 200 de metri, cu 6 culoare;
 • O pistă dreaptă, de 60 de metri, cu 8 culoare;
 • Zone pentru probe precum săritura în înălțime, triplu salt, săritura cu prăjina sau aruncarea greutății;
 • Vestiare pentru sportivi și arbitri;
 • Sală de conferințe;
 • Restaurant;
 • Sală de forță;
 • Tribune cu o capacitate totală de peste 6.000 de locuri;
 • Loc de joacă;
 • Un muzeu al sportului;
 • Spații administrative.
 Astfel, noul complex sportiv multifuncțional vine să completeze ansamblul sportiv din zona în care se va regăsi, alăturându-se Sălii Polivalente (reclădită și inaugurată în 2012) și Stadionului „Ion Oblemenco” (inaugurat în 2017 și construit pe locația fostului Stadion „Central”). 

Alte sugestii

A început reabilitarea Casei Memoriale „Elena Farago”! Alte zeci de biblioteci din Dolj, dotate și renovate
Comunitatea, legată prin artă și bucurie la Film în Sat - Cernătești
„Colibri” scoate craiovenii din casă pe perioada verii. Vezi aici programul spectacolelor!
Ce ne așteaptă în iulie, în Dolj
IntenCity se apropie! Trei zile de distracție în inima Doljului