Zilele Craiovei deschid sezonul verii și al distracției!

Zilele Craiovei deschid sezonul verii și al distracției!


Dacă vine vara, atunci vin și zilele Craiovei! Programate în perioada 30 mai – 2 iunie, în acest an, ele au un program bogat de evenimente, atât pentru cei mari, dar mai ales pentru cei mici, care vor avea o zi de 1 Iunie spectaculoasă. Vă reamintim, totodată, că la data de 1 iunie se împlinesc nu mai puțin de 549 de ani de la de la prima atestare documentară a Craiovei, într-un hrisov al lui Laiotă Basarab, supranumit Basarab Laiotă cel Bătrân, domn al Ţării Româneşti la acea vreme. 

Fantasy Park își deschide porțile pentru copii!

Zilele Craiovei aduc, în acest an, cele mai frumoase activități dedicate copiilor, dar și un nou spațiu de poveste, Fantasy Park, ce-și va deschide porțile pe 1 iunie 2024. Ei sunt așteptați încă de sâmbătă dimineața, 1 iunie, începând cu ora 10:00, la noul parc tematic al Craiovei, situat pe strada Toporași, vizavi de fostul supermarket Billa, cu numeroase activități-surpriză, programate într-un decor de poveste. În continuarea acestei zile speciale pentru ei, toți copiii sunt invitați să participe la cea mai mare paradă a copiilor și a costumelor din desene animate, ce va pleca la ora 18:00 de la Universitate și va avea ca punct final Piața „Mihai Viteazul”.

Concerte pentru toate gusturile muzicale

Spectacole, ateliere interactive, concerte, expoziții, târg de handmade, ExpoFlora, Street Food Festival, dar și cea mai mare paradă cu și pentru copii fac parte din programul acestei ediții a Zilelor Municipiului Craiova. Evenimentele, care vor lua startul, oficial, în data de 30 mai, se vor desfășura în Piața „Mihai Viteazul”, Parcul „Nicolae Romanescu”, Centrul Vechi, strada A.I. Cuza, Piața „William Shakespeare”, la muzee, pe strada Theodor Aman și la Fantasy Park.
 
Pe scena din Piața „Mihai Viteazul” vor urca, în perioada 31 mai-2 iunie, Ansamblul Folcloric „Maria Tănase”, Maria Dragomiroiu, Vlăduța Lupău și Rapsozii Maramureșului, Școala Populară de Arte și Meserii „Cornetti”, Teatrul pentru Copii și Tineret „Colibri”, Opera Română Craiova, Alexia, The Players, Bere Gratis și Filarmonica „Oltenia” Craiova, Theo Rose și Smiley, iar prezentatorul concertelor va fi MC Tom Crîngureanu.

Gala Atipic Beauty, în premieră la Craiova

Pentru că frumusețea stă în absolut fiecare dintre noi și așteaptă să fie văzută de către toată lumea, un moment special și inedit va fi cel din data de 31 mai, când, pe scena mare din Piața „Mihai Viteazul” vor defila, pentru prima oară la Craiova, 12 persoane în scaun rulant, în cadrul unui eveniment cu tradiție națională: Gala Atipic Beauty.

Vizitatorii acestor zile de sărbătoare pentru Craiova vor avea parte și de expoziții auto, de concursul de șah Cupa Băniei, de ExpoFlora pe strada Theodor Aman sau concursul de pescuit pentru copii din Parcul „Nicolae Romanescu”. 
 
Programul complet pentru Zilele Craiovei 2024 poate fi regăsit pe site-ul oficial al autorității locale, www.primariacraiova.ro.
 
Ne vedem în #CraiovaWonderland! 

Alte sugestii

A început reabilitarea Casei Memoriale „Elena Farago”! Alte zeci de biblioteci din Dolj, dotate și renovate
Comunitatea, legată prin artă și bucurie la Film în Sat - Cernătești
„Colibri” scoate craiovenii din casă pe perioada verii. Vezi aici programul spectacolelor!
Ce ne așteaptă în iulie, în Dolj
IntenCity se apropie! Trei zile de distracție în inima Doljului