Un 2022 mai bun! Ce asteptăm de la anul viitor?


Încă un an a trecut peste noi și, în loc să ne uităm în urmă la ce a fost, vrem să ne gândim la ce va fi. Ce evenimente ne așteaptă, când și, mai ales, dacă, în contextul pandemic. Așa că le-am așternut pe toate pe foaie și abia așteptăm să vină noul an, cu evenimente inedite, ediții fresh și cu aceeași plăcere de a le primi pe toate în viețile noastre.

Puppets Occupy Street – Carnivale Edition

Echipa de la Puppets Occupy Street, festivalul de ultra-notorietate al Craiovei, a anunțat deja un teaser pentru ediția din 2022. Aceasta se va numi Carnivale și a fost dezvăluită recent pe pagina de Facebook a festivalului. Ce surprize vor fi în perioada 25 august – 1 septembrie 2022, nu ne rămâne decât să vedem! 

Festivalul Internațional Shakespeare 2022

2022 bate la ușă și, deci, și încă o ediție a tradiționalului Festival Internațional Shakespeare, organizat din doi în doi ani la Craiova. În 2020, ediția s-a desfășurat online și a avut un succes incredibil, fiind creată cu măiestrie în contextul pandemic. Să sperăm că 2022 ne va da ocazia să urmărim piesele invitate ale acestui festival live, pe scena Teatrului Național „Marin Sorescu”.

Street Delivery

Street Delivery e un manifest urban care mereu a surprins, de la apariția lui în Bănie. Anual, orașul se transformă și redevine al oamenilor pentru câteva zile, iar asta urmăresc și organizatorii: să implice cât mai mult comunitatea în viața cetății. Suntem extrem de curioși să aflăm ce ne așteaptă în 2022!

InstaCraiova

Nu putem vorbi despre festivalurile la care ne gândim cu drag fără să menționăm InstaCraiova. E un festival fresh, pentru tineret și nu numai, care a și fost recompensat recent, cu premiul III, în cadrul Galei Tineretului din România, secțiunea „Cultură”. Ne bucurăm să avem astfel de evenimente în oraș și le urăm succes celor de la April Hub în organizarea ediției din anul 2022!

Până atunci, însă, vă recomandăm să începeți – sau să încheiați anul – cu zâmbetul pe buze și vă îndemnăm să vizitați o super expoziție de caricatură găzduită de secția de Istorie-Arheologie a Muzeului Olteniei. Ea adună la un loc lucrările a 34 de artiști români și 21 de artiști străini și poate fi vizitată până la sfârșitul lunii ianuarie.
 
La mulți ani, 2022! Să fii bun cu noi! 

Alte sugestii

#DorDePăunescu. Doljul îl onorează pe marele poet prin festivalul ajuns la cea de-a opta ediție
#HobbyuriDeToamnă. Ce să facem ca să (ne) treacă mai repede toamna
#AromeDinEst. 5 restaurante cu specific turcesc, chinezesc ori vietnamez pe care trebuie să le încerci toamna asta
Romanțe și parfum de epocă. Festivalul „Ioana Radu”, la a IX-a ediție
#PoveștileZidurilor. Am fost la plimbare cu Monumentalist și am aflat secretele caselor din Craiova