Mica Unire, cu mare bucurie celebrată marți, la Calafat

Mica Unire, cu mare bucurie celebrată marți, la Calafat


Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj are bucuria de a sărbători Mica Unire și anul acesta, la Calafat, alături de Casa de Cultură a Municipiului Calafat, Liceul Tehnologic „Ștefan Milcu“,  Școala Gimnazială „Constantin Gerotă“, Liceul Teoretic „George Șt. Marincu“ Poiana Mare și de Liceul Teoretic ,,Gheorghe Vasilichi“ din comuna Cetate.
 
Ziua Unirii Principatelor Române - 24 ianuarie 1859 va fi marcată marți, 23 ianuarie 2024, de la ora 10:30, la Școala Gimnazială „Constantin Gerotă“ Calafat, sub genericul „Istoria națională prin valori culturale și tradiții românești“.  
 
Organizatori și invitați se vor prinde în Hora Unirii, moment care va deschide seria manifestărilor care celebrează istoria și tradiția. Va urma o suită de cântece, dansuri și scenete inspirate de Ziua Unirii Principatelor Române.
 
Întregul tablou al evenimentului va fi completat cu o expoziție cu preparate culinare, marca „Dolju-n bucate“, proiect al Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj care adună cu bucurie generații diferite, ca într-o trainică și frumoasă întâlnire din zilele marilor sărbători de peste an.
 
La edițiile trecute ale proiectului „Istorie și tradiție“ne-am bucurat de expoziții ce au reunit un număr însemnat de cusături pe etamină și zeci de desene și picturi, toate dedicate marii sărbători a Unirii Principatelor Române din 24 ianuarie 1859. 
 

Similar Suggestions

Albă ca Zăpada deschide anul acesta porțile Târgului de Paște de la Craiova
„Brâncușiana Junior“ la Muzeul Cărții și Exilului Românesc
„De-aș fi Scufița Roșie“ și „Pic“, spectacole în week-end, la Teatrul Colibri
Continuă campania de colectare a deșeurilor textile
Week-end la Teatrul Colibri cu spectacolele „De-a capra cu trei iezi“ și „Prințul Broască“