#OrașulCopilărieiNoastre. Street Delivery a transformat Craiova într-un imens loc de joacă


Nu suntem mereu cei mai buni, dar stă, tot mereu, în puterea noastră să încercăm.

Cam acesta a fost, pentru 3 zile, ritmul și dictonul Street Delivery Craiova 2021, care ne-a provocat să redevenim copii, să redescoperim jocul și joaca, dar și potențialul orașului nostru, prin evenimente felurite care au cuprins tot orașul, devenit efervescent și interactiv. 

De la jocurile clasice ale copilăriei, leapșa, lapte gros, jocuri pe console ori recrearea orelor de Abilități Practice, până la colaje imense ce vor cuprinde un calcan din oraș, realizate de artista Anastasia Savinova, venită pentru prima oară în România, la Craiova, Street Delivery Craiova 2021 a însemnat transformarea orașului și a cartierelor într-un mare spațiu de joacă. 

Fie că vorbim despre Craiovița Nouă, Rovine, zona Hanul Doctorului ori Centrul Vechi, peste tot au avut loc activități menite să transforme locuri aparent fără viață într-unele care transmit emoție, entuziasm și o transformare incredibilă.

Cu poezii, cu concerte și filme, cu activități interactive în colaborare cu Cărturești, realitatea pe care o cunoșteam a devenit diferită și ne-a spus că și noi, aici, avem un potențial imens de a crea și de a recrea ființele care eram odată; să ne păstram maturitatea și experiența, dar să încercăm să vedem totul prin ochi de copii mari, cu poftă de joacă și cu creativitatea specifică acelei vârste.

„Copilăria e o imensă nevoie de mirare”, spunea, odată, Victor Hugo, și mare dreptate avea. Și exact asta a făcut și Street Delivery din noi, ca un făcut, parcă, după Puppets Occupy Street: niște copii mirați, curioși, cu dor de vremurile de altădată, mai simple și mai încântătoare.

Ce ne dorim de la orașul nostru și ce putem face pentru el sunt doar câteva dintre întrebările pe care organizatorii Street Delivery ni le-au adresat și la care ne-au lăsat să răspundem. Pentru că, știm și noi, ține numai de noi să creăm orașul în care ne dorim să trăim. 

Și de ce nu, din când în când, să îl transformăm în locul copilăriei noastre, peste care nu au trecut anii, ci doar învățămintele care ne-au ajutat să-l înțelegem mai bine.

Foto: Street Delivery Craiova

Alte sugestii

Noaptea Muzeelor, pe 14 mai la Craiova
#IstorieȘiTradiții. GAL Fest Calafat, la prima ediție. Războiul de Independență, comemorat inedit la Calafat
#Relax. Unde (mai) scăpăm de aglomerația din oraș
Castrul de la Răcari – promovat, parc de aventură și traseu de biciclete, în Dolj
Evenimente #DeVăzut și #DeÎncercat în perioada aceasta, în Craiova