Leonidas

Leonidas

Cofetărie / Gelaterie


Program

Deschis
Vezi programul

Address

Bloc 156, Strada Alexandru Ioan Cuza 9, Craiova 200402, Romania

Despre

Povestea Leonidas incepe in 1910, cand Leonidas Kestekides, un imigrant grec, pleaca din New York pentru a lua parte la Expozitia Universala din Bruxelles

Tanarul Leonidas uimeste vizitatorii cu ciocolata lui de calitate, pentru care primeste medalia de bronz in semn de apreciere al eforturilor sale. Incurajat de premiul primit si de succesul pe care l-a avut la public, tanarul Leonidas deschide o ceainarie in orasul Ghent in anul 1913.

Ceainaria creata de Leonidas a avut succes, ceea ce fondatorul a considerat ca e de bun augur pentru o viitoare dezvoltare. In anul 1920 compania Leonidas este fondata si astfel povestea ia amploare, cu un magazin deschis in 1924 in orasul Bruxelles.

Cand Leonidas fondatorul moare in anul 1948, creatia lui devenise deja o companie respectata si apreciata in intreaga lume pentru pralinele sale fine si sortimentele diverse de creatii dulci ce faceau deliciul cumparatorilor care ii calcau pragul. Urmasii sai au dezvoltat compania, urmand cu strictete rigoarea si finetea impusa de Leonidas, ajungand astazi la peste 1400 de magazine in peste 50 de tari in intreaga lume. (350 de magazine doar in Belgia!)

Leonidas astazi inseamna peste 100 de ani de traditie in crearea celor mai fine praline, totul pentru a oferi clientilor gustul autentic al ciocolatei belgiene. Asa cum si-a dorit Leonidas Kestekides in 1910.

Primul pas a fost facuta in anul 1910 la Bruxelles de catre Leonidas Kestekides, un pionier in industria ciocolateriei. Povestea a continuat si a inflorit de-a lungul anilor, iar in Romania povestea prinde viata in anul 2001 odata cu deschiderea primului magazin Leonidas in Bucuresti din zona Universitate de catre Jolyon M’Bei.

Pasiunea lui Leonidas Kestekides a fost preluata si transmisa din generatie in generatie, iar aceasta traditie este prezenta si in povestea primului magazin de ciocolata in Romania. Leonidas inseamna cele mai fine praline, cu cele mai bune ingrediente din lume. Iar calitatea este oferita cu un serviciu impecabil si un pret rezonabil, pentru ca toti sa se bucure de gustul desavarsit al pralinelor belgiene gandite la inceputul secolului 20 de catre Leonidas Kestekides.

Photo Gallery

Produse de vara

Cadouri Leonidas

Video

Alte sugestii

Osso Raw Vegan

Cofetărie / Gelaterie

RawLala Raw Vegan Craiova

Cofetărie / Gelaterie

Ponton Gelato

Cofetărie / Gelaterie

Cake Store

Cofetărie / Gelaterie

Moft Sweets & Design

Cofetărie / Gelaterie