Autoizolarea, simplificată. Ce să faci când nu știi ce să mai faci

Autoizolarea, simplificată. Ce să faci când nu știi ce să mai faci


Nu de puține ori, autoizolarea la domiciliu ne-a dat și continuă să ne dea impresia că toate zilele trec la fel. Mai mult, rutina de care ne plângem în această perioadă este un lucru bun, specialiștii spunând că este mai bine să ne facem un program concret pe care să-l respectăm, de la a ne face patul zilnic, până la a mânca la ore fixe și a încheia seara, spre exemplu, cu un film sau cu vizionarea unui concert. Însă putem strecura, desigur, diverse activități în rutina noastră, astfel încât ea să fie din ce în ce mai ușor de suportat.

Iată ce puteți face, cu ajutorul resurselor online și nu numai, astfel încât timpul să treacă mai repede și mai productiv.

Curățenia garderobei

Poate că așteptați de mult să faceți curățenie în acel dulap plin de haine, dar n-ați avut timp și nici energia necesară să vă încumetați. Zilele acestea sunt numai bune pentru o asemenea activitate. Iar după ce faceți ordine și separați hainele pe care nu le mai purtați, le puteți dona celor care au cu adevărat nevoie de ele. Aveți, din partea noastră, două sugestii: Asociația Life Is Better With Friends sau Asociația Vasiliada. Ele se vor asigura că hainele vor ajunge exact acolo unde trebuie.

Asociația Vasiliada Asociația Life is Better with Friends

Învață să-ți prepari băuturile preferate

Dacă vă e dor de barurile preferate, să știți că există suficienți oameni în lume care s-au gândit cum să vă învețe să vă preparați singuri băuturile care vă lipsesc. Nu suntem singurii în situația aceasta, așa că lumea s-a mobilizat și s-a adaptat. Spre exemplu, canalul de YouTube Common Man Cocktails are o abordare simplă, așa cum îi spune și numele, a „omului comun”, nepretențioasă, pe înțelesul tuturor, și vă învață trucurile cocktailurilor de care vă este dor. Cu glume strecurate printre rețete, băieții de la Common Man Cocktails sigur vă vor captiva.

Common Man Cocktails

Gătește, gătește, gătește!

Sigur că puteți încă să vă comandați mâncarea de la restaurantele preferate – cele care sunt încă deschise – sau să cumpărați semipreparate, însă cu atâta timp liber la dispoziție, ar fi păcat să nu încercați să petreceți mai multe ore în bucătărie. Un canal online de poveste pentru gătit este Grandpa Kitchen (Bucătăria bunicului), al unui indian bătrân care a gătit pentru urmăritorii săi până la vârsta de 73 de ani. Acum, însă, ajutoarele sale îi continuă munca de bucătar. Să nu vă așteptați la lucruri moderne, ci la gătitul clasic, la foc deschis, în cantități industriale (mâncarea gătită merge la copiii orfani), a unor rețete indiene, dar și vestice, însă adaptate și simple. Desigur, puteți lua contact și cu bucătăria mai modernă, pe canalele vestiților Jamie Oliver sau Gordon Ramsay, care știu și chiar vor să gătească și mâncăruri de familie, pe care le puteți face foarte ușor acasă. Cine știe, poate unii dintre noi vom descoperi noi cariere.

Grandpa Kitchen Gordon Ramsay Jamie Oliver

Yoga în casă, pentru trup și suflet

Din fericire, pe lângă sporturile clasice de sală, pe lângă fiare, benzi de alergat sau biciclete, mai există un sport pe care îl putem practica în intimitatea casei noastre: yoga. El nu ne va aduce doar un corp mai relaxat și mai zvelt, ci și o stare psihică vizibil mai bună. Yoga Dose a gândit o provocare de 30 de zile pentru cei ce doresc să încerce și ei acest sport, pornind de la cele mai simple lucruri și încheind cu cele mai complicate. Puteți să încercați primele lor două „cursuri”, aici, și cu siguranță vă veți simți mai bine. Pe restul, le găsiți pe canalul YouTube Yoga Dose. Bonus, Oana Dochioiu, profesor de Yoga și nutriționist, vă așteaptă și ea cu câteva ședințe de relaxare, tot pe YouTube.

Yoga Dose Day 1 Yoga Dose Day 2 Oana Dochioiu

Fă-ți planuri de vacanță

Nimeni nu zice că nu poți visa la vacanța de vis cât stai în casă. Și poate că nu vei fi gata din prima să pleci în alte țări, poate nici nu vei putea. Însă mereu ai la dispoziție vacanțele din Dolj. Primește sugestiile de pe Discover Dolj și fă cunoștință, când vei ieși din casă, cu cramele, podgoriile, ariile protejate, muzeele și locurile frumoase din județul nostru. Le găsești aici:

Trasee turistice

Învață o limbă străină

Dacă tot vorbim despre vacanțe peste hotare, poate nu strică să începeți să învățați limba aia pe care vă doreați să o știți de mult, dar n-ați avut timp. Nu-i nimic! Am găsit pentru voi niște cursuri online interactive, amuzante, simple și explicate într-o manieră care o să vă facă să nu vă dezlipiți de ele.

Engleză Germană Italiană Spaniolă Franceză

Nu uitați să vă sunați rudele cu clasicele aplicații de apeluri video, Facebook si WhatsApp, dar și cu aplicația Zoom (disponibilă în Google Play sau App Store), care prinde din ce în ce mai multă popularitate în această perioadă. N-a spus nimeni că nu puteți lua cina împreună cu cei dragi, bea un pahar sau conversa într-o limbă străină. Numai că, momentan, doar de la distanță!

Foto: discoverdolj.ro, pexels.com, pinterest.com, www.facebook.com/cocktailtv, cdn.newsapi.com.au, 4570book.info, pixabay.com

Alte sugestii

IntenCity se apropie! Trei zile de distracție în inima Doljului
Pedală în Bănie ne încântă iar prin sport, în natura minunată a județului!
Fantasy Park a adus magia pentru toate vârstele în sânul Craiovei
1 iunie, plin de surprize pentru copii, în Dolj!
Zilele Craiovei deschid sezonul verii și al distracției!