#Retrospectivă2020. Nu știm ce va fi, dar știm ce ne-a plăcut


Finalul unui an neobișnuit ne găsește gândindu-ne diferit la lucruri. Cu siguranță, avem și amintiri plăcute din acest 2020, iar noi ne-am făcut un bilanț corespunzător pentru anul care stă să se încheie.

Din 2020 am învățat că viitorul poate fi nesigur, așa că nu o să vă vorbim despre ce va fi la anul – nici noi nu știm. Dar știm ce ne-a plăcut și știm evenimentele și locurile care au făcut Doljul să vibreze în acest an cel puțin ciudat.­­­­­­­­­­­ 

Puppets Occupy Street

Povestea care cucerește orașul de câțiva ani buni nu s-a lăsat mai prejos nici în 2020, chiar dacă am avut parte de o ediție de pandemie. Craiova este, cu siguranță, capitala poveștilor frumoase, spuse de actori cu har și cu îndemânare, iar Puppets Occupy Street este mesagerul care ne face să redevenim copii de fiecare dată. 

Street Delivery

Street Delivery, manifestul urban care se întâmplă de trei ani la Craiova, a pus stăpânire pe întreg orașul, evenimentul având loc într-un sistem de puzzle, cu mai multe mini-evenimente concentrate în diverse puncte ale orașului. Considerăm noi că, indiferent de forma pe care ar lua-o, Street Delivery rămâne un „festival” de referință pentru Craiova, reușind să strângă laolaltă oameni din toate domeniile care își doresc să facă din orașul nostru unul mai prietenos și mai bun. 

Port Cetate

O locație unică nu putea să fie exclusă din această retrospectivă. Departe de agitația orașului, mai aproape de viața simplă și boemă, complexul conacului de la Port Cetate, aflat pe malul Dunării și privilegiat de soluri roditoare, oaspeți de seamă și bucate alese, este cu siguranță un loc unde trebuie să ajungi dacă nu ai făcut-o deja. 

Festivalul Shakespeare Online

O dată la doi ani, știm clar că se întâmplă ceva în Craiova. De data aceasta, Festivalul Shakespeare s-a mutat din sălile de teatru pe ecranele mai mici sau mai mari și, chiar și în condițiile acestea, a reușit să cucerească. Dovadă că am rămas, dincolo de greutăți și de provocări, inventivi și dornici să ducem la bun sfârșit lucruri care nu au voie să se încheie. 

Cu toții ne dorim un 2021 normal, dar orice ar fi, știm că avem locuri și evenimente care ne vor scoate un pic din apatie. De la noi toți, un 2021 mai bun! La mulți ani!

Foto: freeimageslive.co.uk, discoverdolj.ro 

Alte sugestii

#CraiovaVibrează. IntenCity, primul festival de amploare organizat pe Stadionul „Oblemenco”, în august
Vacanță cu activități pentru cei mici
De la bucate, la dansuri și costume. Săptămâna tradițiilor, în Dolj
#Donează. CJ Dolj susține donarea de sânge, de Ziua Mondială a Donatorului
Lucruri #cool de văzut la început de vară. Focus pe #ZiuaCopilului